מרצה
ד"ר מרב שניצר.
התכנית העיונית
טופס רישום ללדעת ארץ – סמסטר ב' >>
מה הקשר בין הפאב הראשון באנגליה לצלבנים בירושלים? מדוע חשוב לדעת שנזירים באיטליה שתו בעיקר יין ובבלגיה בירה? ומה הקשר בין הגשרים הכי יפים באירופה לבשר איכותי? שאלות אלו עומדות במרכז הדיון בקורס ומובילות אותנו להכיר היבטים חדשים על תרבות האוכל והשתייה במערב.
בקורס נחשוף מידע חדש ומרתק בתולדות היין והבירה, נברר כיצד תולדות היין והבירה, הלחם והבשר, חושפים רבדים לא ידועים בתרבות המערב (גם על נשים). זוהי זווית חדשה ומרתקת, המעסיקה היום את מיטב החוקרים.