מספר טלפון

03-6990735
ל"א/212 "לדעת ארץ" - החוג לידיעת הארץ

מהפאב לצלחת: גילויים חדשים על תרבות האוכל והשתייה במערב

בית / קורסים / "לדעת ארץ" - החוג לידיעת הארץ / מהפאב לצלחת: גילויים חדשים על תרבות האוכל והשתייה במערב

מרצה

ד"ר מרב שניצר.

התכנית העיונית

טופס רישום ללדעת ארץ – סמסטר ב' >>

מה הקשר בין הפאב הראשון באנגליה לצלבנים בירושלים? מדוע חשוב לדעת שנזירים באיטליה שתו בעיקר יין ובבלגיה בירה? ומה הקשר בין הגשרים הכי יפים באירופה לבשר איכותי? שאלות אלו עומדות במרכז הדיון בקורס ומובילות אותנו להכיר היבטים חדשים על תרבות האוכל והשתייה במערב.

בקורס נחשוף מידע חדש ומרתק בתולדות היין והבירה, נברר כיצד תולדות היין והבירה, הלחם והבשר, חושפים רבדים לא ידועים בתרבות המערב (גם על נשים). זוהי זווית חדשה ומרתקת, המעסיקה היום את מיטב החוקרים.

בין הנושאים:

הימים האפלים, האוכל והשתייה;

סיפורי בירה בארץ המנזרים;

הקרב על הלחם והחוק;

על תעלומת חורבות מאפייה יהודית בעיר ימי ביניימית;

מלחמות הבירה ששינו את העולם;

כשקוסמטיקה ומטבח נפגשים;

רפואה ותזונה: על מתכוני אם המנזר והרמב"ם.

* ייתכנו שינויים בתכנית הקורס.

הקודם הבא הצג הכל

רישום לרשימת דוור

ניוזלטר